Biuro virtuvė – tai erdvė, kurioje kolegos gali atsipalaiduoti, pasimėgauti užkandžiais, stiprinti komandinį ryšį. Visgi, svarbu atkreipti dėmesį bendras užkandžiavimo etiketo taisykles, kurių, deja, ne visi laikosi. Keletas praktinių patarimų iš mūsų, kaip mėgautis vaisiais ir kitais užkandžiais, kad kolegos neturėtų jokių priekaištų.
- Maisto produktų pasirinkimas
Vieni maisto produktai turi aitrų maisto kvapą (pvz. žuvis), kiti yra itin sultingi ir nepatogūs valgyti, gali aptaškyti stalą ar rūbus (pvz. mangai). Tad verta atkreipti dėmesį, kokius produktus atsinešate pietums ar užkandžiams. Rekomenduojame dalintis ir mėgautis riešutais, džiovintais vaisiais, bananais, obuoliais, kriaušėmis, duoniukais ir panašiais užkandžiais, kurių skonis įtiks daugeliui, o valgymo procesas nesukels papildomų iššūkių.
Visgi, jei pietums atsinešėte žuvies ar kitą kvapnų patiekalą, pagalvokite ir apie kolegas – galbūt pavalgykite virtuvėlėje, kai bus mažiau žmonių. Na, o jei nusprendėte mėgautis vaisiu, turinčiu daug sulčių, nepamirškite pasirūpinti pjaustymo lentele, patiekti vaisių dubenėlyje ir nuvalyti stalą.
- Tvarkinga virtuvė – įmonės veidrodis
Jei pamatote paliktą puodelį ant stalo, netvarkingai sukrautą indaplovę ar kriauklėje paliktus purvinus stalo įrankius, neabejojame, kad toks neatsakingas kolegų elgesys šiek tiek erzina. Vertinga atspausdinti tvarkingos virtuvėlės taisykles, kad kolegos ne vienoje vietoje pamatytų ir prisimintų, jog bendrą švarą palaikyti būtina.
Taisyklių pavyzdžiai:
- Vaisių žievelės, kauliukai, pakuotės ar kitos atliekos turi būti nedelsiant išmetamos į tam skirtą šiukšliadėžę (ypatingai svarbu, jei rūšiuojate atliekas).
- Jei atliekos skleidžia kvapą, jas galite papildomai įdėti į sandarius maišelius ir tada išmesti.
- Pavalgę nuvalykite stalą šluoste.
- Nešvarius indus sukraukite į indaplovę arba išplaukite.
- Nepamirškite šaldytuve savo maisto, kad jis nesugestų.
- Nesivaišinkite tuo maistu, kuris nėra padėtas bendram vartojimui.
- Dalinkitės ne tik maistu, bet ir istorijomis
Dar viena svarbi stalo etiketo taisyklė – dėmesys pašnekovams. Nesvarbu, ar pietaujate, ar užkandžiaujate, skirkite laiko pokalbiui, nesinaudokite telefonu (nebent to negalite išvengti) ir skirkite laiko pokalbiams ne tik apie darbą. Biuro virtuvėlėje galite pažinti kolegas, surasti bendrų, įdomių temų.
Na, o jei istorijomis jau pasidalinote ir norite kolegas palepinti savo sodo gėrybėmis ar iškeptu pyragu, pasirūpinkite, kad maistas būtų pateiktas patogiam vartojimui (nuplautas, supjaustytas ir pan.). Ir nepamirškite paraginti kolegų vaišintis 😊
Pabaigai…
Žinome, kad biuro virtuvė yra svarbi vieta, tad pagarba šiai erdvei lygu pagarbai kolegoms. Jei visi laikytųsi šių paprastų taisyklių, komandinis ryšys dar labiau stiprėtų.
Na, o „Snackbox“ užtikrina, kad užkandžiai biure būtų ne tik skanūs, bet ir patogūs vartoti bei dalintis su kitais. Pasižvalgykite po platų užkandžių asortimentą https://snackbox.lt/vaisiai/ ir suburkite kolegas bendroms pertraukėlėms virtuvėlėje.